Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Trainingen en cursussen

Voor mantelzorgers: Training Dementie, en nu?

Bijna 70% van alle mensen met dementie woont thuis, alleen of met een naaste. Nadat de diagnose van een vorm van dementie gesteld is, zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, zoals ‘Dementie, en nu?’. Maar ook vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie en tóch ook te zorgen voor jezelf? Bovendien voelen mantelverzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen.

Om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het bijvoorbeeld om:

Hoe houdt u de zorg vol? Inzichten, kennis en vaardigheden

Inzichten, kennis en vaardigheden

De training ‘Dementie, en nu?’ is erop gericht om te zorgen dat u beter om kunt gaan met uitdagende zorgsituaties. Tijdens tien bijeenkomsten krijgt u inzichten, kennis en vaardigheden. Daarnaast is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep. De groep bestaat uit maximaal 12 mantelzorgers van iemand met dementie.

Online training

In verband met de huidige coronamaatregelen wordt deze training online aangeboden. Het is dus noodzakelijk dat u over een computer beschikt. De training wordt gegeven via Microsoft Teams. U krijgt na aanmelding een duidelijke instructie hoe u dat op uw computer kunt installeren.

Aanmelden

Voor informatie of aanmelden: via ledenorganisatie@rivas.nl

Ketenzorg Dementie Waardenland
Coordinator ketenzorg dementie Paula Pontier
06-20174387

E-mail:  p.pontier@drechtzorg.nl
Internet: www.ketenzorgdementiewaardenland.nl

Is onderdeel van de Stichting Drechtzorg
Bezoekadres: Karel Lotsyweg 6, 3318 AL  Dordrecht
Postadres: Postbus 444, 3300 AK Dordrecht
Telefoon: 078-6541407
E-mail: info@drechtzorg.nl
Internet: www.drechtzorg.nl